Program Fokus Hållbarhet

HELA VECKAN


UTSTÄLLNING i Glashuset Gislaved om Agenda 2030 och de 17 globala målen. Lär dig mer och bli inspirerad.

TIPSRUNDA i Glashuset Gislaved. Under hela veckan finns en tipsrunda med tema Hållbar konsumtion och produktion. Du har möjlighet att vinna en elcykel.

PLOGGA ”Plocka skräp samtidigt som du joggar”. Testa något nytt, ta med en påse på löpturen – gör vår natur finare samtidigt som du kanske räddar ett djurs liv.

#MYPROMISE2030 Vad är ditt bidrag till en hållbar utveckling? Berätta på sociala medier och tagga #mypromise2030 eller #agenda2030

LYSSNA PÅ PODD Global Agenda är en podcast i 17 avsnitt, varje avsnitt berör ett av de globala målen. Ett smidigt och enkelt sätt att lära dig mer om hållbarhet. actionsquare.org/globalagendalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

PANTAMERA Burseryds IF tar emot alla typer av aluminiumburkar även
utländska burkar vid deras idrottsplats, Granbacken. Leta efter de befintliga blå pantamera behållarna. 

hållbar konsumtion och produktion


 

 

 

 

 

 

 

MÅNDAG, 16 OKT


VARFÖR SECOND HAND? kl. 18 – 19.30 på Köpmangatan 6 i Gislaved. Ingrid och Agneta från Hela Människan i Gislaved berättar om på vilka sätt en second hand-butik är viktig både för en social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Det bjuds även på fika och skönsång med Rebecka Josefsson.

TISDAG, 17 OKT

MATLAGNING med stjärnkocken Paul Svensson. Under tisdagen och onsdagen kommer restaurangprogrammet på Gislaveds Gymnasium ha besök av stjärnkocken Paul Svensson. Tillsammans ska de laga hållbar mat.

ÅTERVINNINGSPYSSEL kl. 17 – 20 på Gislaveds bibliotek. Vi återvinner och gör ”konst” av tidningar, böcker och kartonger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ONSDAG, 18 OKT


DIGITALKULTURKONFERENS kl. 9 – 12 i Glashuset Gislaved. Digitaliseringen är ett sätt att göra kulturen mer tillgänglig. I grund och botten är det en fråga om demokrati, där utgångspunkten varit att digitaliseringen ska ge fler människor tillgång till kunskap och lärande.

MINSKAD ARBETSLÖSHET kl. 16.30 – 18.30 i Glashuset Gislaved. Arbetsmarknadsorganisationen och Arbetsförmedlingen informerar om deras verksamheter. Perfekt tillfälle för dig som söker jobb.

KOMPETENSUTVECKLING kl. 16.30 – 18.30 i Glashuset Gislaved. Vill du fortsätta utvecklas inom ditt yrke eller vill du helt ställa om till något annat? Högskolan på hemmaplan/vuxenutbildningen informerar om utbildningsmöjligheterna i Gislaveds kommun.

IT-GUIDE kl. 16.30 – 18.30 i Glashuset Gislaved. Nyanlända ungdomar berättar om deras verksamhet som innebär att de lär seniorer att använda datorer, surfplattor och mobiler.

HÅLLBART FIKA OCH SAMTAL kl. 16.30 – 18.30 i Glashuset Gislaved. Avdelningen för hållbar utveckling är på plats och berättar hur kommunen arbetar med hållbarhet och Agenda 2030. Har du frågor eller idéer – besök oss.

KULTURKROCKAR kl. 18 – 18.30 i Glashuset Gislaved. Utvecklingsledare Mahad Olad som är somalier och gift med en chilensk kvinna berättar på ett underhållande sätt hur rätt och fel det kan bli när olika kulturer möts.

KONSERT kl. 18.30 i Glashuset Gislaved. Med den persiska sångerskan Shamim Naghede och Syriens mest kända sångerska Soher Chkair. Bandet är en strålande kulturkrock med musiker från när och fjärran. Svensk 60-talsschlager översatt till persiska kombineras med låtar på arabiska och svenska som berättar om flykten till Europa. För Shamim Naghede som flytt ”ett liv i helvetet” är musiken ett sätt att sammanföra svenskarna med flyktingarna, att få olika grupper att förstå varandra och inse att likheterna är större än skillnaderna.

DANS FÖR VÄRLDENS BARN kl. 18 – 21.30 i Torghuset i Smålandsstenar. Arrangeras av PRO och SPF Seniorerna. För musiken svarar Stickan & Classe. Entréavgift: 100 kr, behållningen från dansen går till Världens Barn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


TORSDAG, 19 OKT

 

ÖPPET HUS kl. 14 i Föreningsgården i Reftele. SPF Seniorerna Reftele bjuder in till öppet hus och studiebesök vid vidkraftverken Klämman 1 och 2. Det finns även kaffeservering.

INVIGNING kl. 15 på Idrottsvägen 10 i Anderstorp. Gislaved Energi AB bjuder in till invigning av hopkopplingen av Gislaveds och Anderstorps fjärrvärmenät. Invigningstal, fika och tävling.

RONDELLKONST kl. 18.30 i Equmeniakyrkans cafélokal, Anderstorp. Lyssna till stadsträdgårdsmästare lrika Frimodig Lust som berättar om utsmyckningen av rondellerna i kommunen.

POPQUIZ kl. 20 på Restaurang Ströget i Gislaved. Stubbe Wahlberg ställer musikfrågor med hållbarhetstema. För bokning av bord, kontakta restaurangen.


FREDAG, 20 OKT


NÄRINGSLIVSFRUKOST kl. 8 – 9.30 på Weland i Smålandsstenar. Jesper Agrelius och Otto Hedenmo från Länsstyrelsen informerar om vilka stöd det finns att söka för klimatinvesteringar och solkraft för ert företag.
Anmäl dig till näringslivsfrukosten här


LÖRDAG, 21 OKT


ÖPPEN GÅRD kl. 10 – 12 i Östra Kalset, Västergård 1 i Skeppshult. Kalset Mjölk bjuder in till en rundvandring i kostallet och berättar om deras omställning till ekologisk produktion och arbetet med att nå hållbarhetsmålen. Träffa djuren, provsmaka ost och gå en tipspromenad. LRF:s kommungrupp deltar.

MÄSSA kl. 12 – 15 i Glashuset Gislaved och parkeringen utanför. Fossilfria fordon – alla som provkör deltar i utlottning av fina priser. Tipspromenad, seminarier och hållbar fika.

HÅLLBAR FIKA OCH SAMTAL kl. 12 – 15 i Glashuset Gislaved. Träffa kommunens energi och klimatrådgivare – få tips och råd om solceller samt förnybar energi. Vi bjuder på fika.

SEMINARIUM kl. 12.30 – 13 i Glashuset Gislaved. Stefan Nilsson, motorjournalist, berättar om trender och fordonsindustrins framtid.

SEMINARIUM kl. 13.30 – 14 i Glashuset Gislaved. Jonas Lööf, projektledare för GreenCharge, berättar om bonus – malus-system och laddinfrastruktur.

SEMINARIUM kl. 14.30 – 15 i Glashuset Gislaved. Tibor Blomhäll, ordförande i Tesla Club Sweden, berättar om elbilsmyter – vad är sant och vad är falskt?

ÅTERVINNINGSWORKSHOP kl. 13 – 15.30 på Anderstorps bibliotek. Musikgruppen SKROT kommer och ställer upp sitt musiklabb. Bygg och spela på skrotmusikinstrument gjorda av återbruksmaterial och vardagsföremål.

 

Sidan uppdaterades senast: 2017-10-16