kulturstipendium
kulturpris

Kulturstipendiet och kulturpriset kan delas ut till en person som är född, uppvuxen, bosatt eller verksam i Gislaveds kommun eller som har annan särskild anknytning till kommunen. Grupper, föreningar eller institutioner som har sin huvudsakliga verksamhet inom kommunens kulturliv är också behöriga att lämna ansökan.

Kulturstipendiet

Kulturstipendiet utgår i form av bidrag för utbildning och fria studier till den som visat lovande anlag för fortsatt konstnärlig och vetenskaplig verksamhet  inom skilda kulturområden. Kulturstipendiet kan även utgå för att uppmuntra och stödja projekt och insatser av nyskapande karaktär.

2015 års stipendium fick Karin Fjellander

Karin Fjellander är frilansande operasångerska och driver operakompaniet Pop Up –Operan med säte i Göteborg. En operasångerska måste under hela sin karriär arbeta med sin röst, utveckla sin sångteknik och dess briljans. Efter sin examen vid operalinjen fick Karin Fjellander kontakt med den internationellt erkände sångpedagogen Gregory Lamar i New York. Det mötet innebar att Karin tog nya och avgörande steg i sin utveckling som sångerska och artist. 2015 års kulturstipendium på 10 00 kr tilldelas Karin Fjellander för att ge henne möjlighet att fortsätta sitt samarbete med Gregory Lamar.

Kulturpriset

Kulturpriset delas ut som erkänsla för gjorda insatser inom Gislaveds kommuns kulturliv.

Ulla Bondéus fick 2015 års kulturpris

för sitt mångåriga arbete i Gislaveds kommun som sångpedagog och körledare med att utveckla och inspirera sångare och körer.

Stipendier och kulturpris delas ut vid kommunfullmäktiges decembermöte.

Sidan uppdaterades senast: 2016-10-26