person som djar

Kulturplatån

Oavsett ålder och vart du bor i kommunen är Kulturplatån till för dig. Här kan du ta del av och skapa konst och kultur utifrån var du befinner dig och tycker om. Kulturplatån är en plats för upplevelser, kreativitet, lärdomar och glädje. En plattform att förverkliga drömmar, idéer och projekt på. Vi hjälper dig gärna!

Vad kan du göra här? På Kulturplatån kan du boka olika kreativa rum, exempelvis inspelningsstudio för radio, film och musik, replokaler och dj-utrustning. Ibland har vi konserter eller annan scenkonst, vi erbjuder  kursverksamhet i dans och teater och du kan måla graffiti.  Vill du göra något annat? – säg till så ser vi vad vi tillsammans kan ordna.

Kulturplatån är en del av Glashuset som du hittar i Gisleområdet, Gislegatan 20 332 33 Gislaved.

Bra att veta

Under juni, juli och augusti har vi öppet måndag-fredag kl 12-16.

Nu är det öppet att boka lokal på helgen om du är över 16 år. Kl 08-20 är lokalerna tillgängliga.

Boka lokal

Det kostar inget att låna våra lokaler, för mer information om hur du får en tagg och hur det fungerar vänligen besök oss under våra öppetider. Nu kan du boka lokal via webben och app.länk till annan webbplats Ditt efternamn och pinkoden till taggen är allt du behöver. Behöver du hjälp, hör av dig till kulturplatån.

Inspelningsstudion har sommarstängt till och med vecka 33. Nya inspelningsprojekt är välkomna till hösten igen! För mer info, hör av dig till Pelle Wallin.

Vad händer på Kulturplatån?


Varje vecka

Öppen Replokal -  måndag fredag  kl 12.00-16.00
Onsdagsfika - kl 14.30

Gilla oss på facebook!

Ibland händer det roliga saker med kort varsel, så håll alltid koll på vår sida www.facebook.se/kulturplatanlänk till annan webbplats. Vill du veta mer om de olika aktiviteterna? Ring: 0371 814 31 1

Om inget annat står är det helt gratis att vara med!

två personer som bläddrar i böcker

SOMMAR PÅ KULTURPLATÅN

Vad är ditt drömsamhälle? Ser det ut som Willy Wonkas chokladfabrik? Är det en värld i fred? Är det en plats där det alltid är sommar? Sprid budkapet om ditt drömsamhälle genom bland annat post-it-konst och färg som bara syns när det regnar. Under hela veckan kommer vi att:

- Måla med färg på asfalt som bara syns i regn
- Måla med gatukritor
- Göra digitala målningar av vårt drömsamhälle
- Sprida vårt budskap med lappar utomhus
- Göra post-it-konst om vårt drömsamhälle


Datum: 3-7/8
Tid: 12.00-16.00  
Plats: Glashuset, Gislegatan 22, Gislaved

Taxibil som kör på en gata prydd av gula fåglar målade på asfalten

#vågavägragrått

Projektet våga vägra grått är ett sammarbete mellan Gislaved Konsthall, Kulturplatån, alla bibliotek i kommunen och fritidsgården Z. I smaband med att gatukonstnären Roadsworth kommer till Gislaved och målar en cykelbana i centrala Gislaved kommer även invånarna få sätta färg på den annars så grå asfalten med gatukritor och specialfärg som bara syns när det regnar. Det kostar inget att låna kritor och färg, bara att komma förbi!

Peter Gibson har varit verksam som gatukonstnär under sitt alias Roadsworth sedan 2001 och är kanske mest känd för sina stora målningar direkt på asfalt. Peter Gibson inspireras av människor som ifrågasätter makt, orättvisor och bakåtsträvande. - Gislaved Konsthalllänk till annan webbplats

För mer information, kontakta Smulan Clemén. 0371 814 32

Datum: Hela sommaren
Plats: Kulturplatån, Glashuset

Senast ändrad: 2015-07-23 av Sara Berndtsson