Pluspolarkortet

Vill du ha hjälp av någon när du ska ut på olika aktiviteter?


Pluspolarekortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur. 

Pluspolarkortet är ett fritidskort att användas under kortinnehavares fritid.

Med Pluspolarekortet får man ta med sig en "Pluspolare" som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap - det kan exempelvis vara en kompis, syskon eller förälder.  Denna person medföljer då utan att betala entréavgift på t.ex. idrottsevenemang, konserter eller teater m.m. Dock måste du själv betala ordinarie pris.

Pluspolarekortet är kostnadsfritt och gäller under fem år. Pluspolarkortet är personligt och gäller för unika besök, inte för grupper.

Gäller i flera kommuner

Pluspolarkortet är ett initiativ från kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping. Från och med den 1 januari 2016 är kortet regionalt och gäller i Jönköping, Nässjö, Eksjö, Värnamo, Vaggeryd, Gislaved, Gnosjö, Tranås, Aneby, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vetlanda. Pluspolararrangörerna på dessa orter välkomnar alla som har ett Pluspolarkortet, oavsett var i regionen du är skriven.

Allas rätt till bra fritid

Fritidsförvaltningen arbetar aktivt med att underlätta för dig som har någon funktionsnedsättning. Vi har ett gott och nära samarbete med föreningar och organisationer. Många av föreningarna har verksamheter som kan passa personer med funktionsnedsättning. Fritidsförvaltningen har som ansvar att samtliga kommuninvånare ska ha rätt till en bra fritid och man ska uppleva att man har goda möjligheter till detta. Fritidsförvaltningen syftar till att skapa vitalt kulturliv och en god miljö för alla människor i hela kommunen.

Här gäller Pluspolarekortet

De arrangörer och verksamheter som anmält sig till Pluspolarekortet finns listade här på webben.
Alla deltagande arrangörer får en dekal att sätta på entrén.

Ansök

Både personer med funktionsnedsättning och arrangörer ansöker direkt på webben. 

Sidan uppdaterades senast: 2016-09-27