Isaberg Golfklubb

Av Josefin Håkansson

Isabergs golfklubb är en plats för människor som gillar att få motion, frisk luft, sport och umgänge på en och samma gång. Det är en otroligt vacker miljö att tillbringa en eftermiddag i.

Golfklubben bildades 1968 och har cirka 1600 medlemmar. Sedan 1993 finns det två 18-hålsbanor.

Banorna ligger väldigt vackert till och Nissan och Hammarsjöns stränder lockar många gästspelare varje år.

Det händer mycket på Isabergs GK och klubben är värd för Sveriges förmodligen största mixedtävling, Isaberg Mixed Masters. Denna tävling lockar varje år cirka 200 deltagande par från hela Sverige.

På golfklubbens två olika banor, västra och östra, finns det banor som passar alla. Vissa är lite svårare, kräver god planering och skicklighet, medan andra är enklare och kan lätt behärskas av till och med nybörjaren.

Jag har själv spelat golf i många år när jag var yngre. Det kändes alltid lite jobbigt när man bestämde sig för att spela en eftermiddag, men när man väl var på plats var det garanterat värt det. Är det dessutom en fin sommardag med mycket sol ångrar man sig inte! Det är oerhört vackert där och medan någon annan gör sig redo för sitt nästa slag kan man passa på att uppskatta naturen.

Ett tips från mig till dig: åk upp till Isabergs golfklubb och få en fin golfupplevelse tillsammans med någon du känner eller bara njut av god mat och fin natur.

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-19