Scandinavian Raceway

Av Felicia Berntzon

Scandinavian Raceway är en motorbana som ligger i Anderstorp. Det är en mycket fin anläggning där det bl.a. körs formel 1, roadracing, moto GP och superbike.

Den allra första tävlingen som anordnades var en formel 3-tävling år 1968. Sedan dess har det körts tävlingar varje sommar.

Motorbanan är känd över hela världen. Det har arrangerats stora evenemang som till exempel World Series by Nissan och European Touring Car Championship. Dessutom har Sveriges Grand Prix körts här hela sex gånger.

Det har varit många kända personer och förare på besök på banan. Det allra häftigaste var nog ändå när prins Carl-Philip och kung Carl-Gustav var här hos oss. Prinsen har även varit här fler gånger. Det senaste besöket var sommaren 2012.

Jag har inte så mycket erfarenhet av motorbanan, eftersom jag bara har varit där någon enstaka gång. De gångerna har jag tittat på när en kompis kört motorcykel. Jag minns att jag då stod på innerbanan och tittade, vilket var riktigt häftigt. Jag gillar motorsport, snabba bilar och motorcyklar. Därför tyckte jag att det var extra häftigt att få vara så nära och se motorcykeln svischa förbi.

Extra härligt är att få vara här en fin och varm sommardag. För den motorintresserade kan det vara den perfekta dagen för att få sitta på läktaren i solen och höra brummande motorer och tjutande däck mot asfalten.​

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-19