Sigges loge

Av Louise Olsson

”Sigges Loge hittar du i den småländska skogen i Bäckshult, norr om Gislaved. Sex kilometer från Gislaved nordlig riktning på riksväg 26 står Bäckshult skyltat. Den vägen når efter någon kilometer fram till logen.”

Även om danspalatset Sigges är placerat mitt ute i ingenstans och vägen dit är krokig och dåligt skyltad, hindrar det inte folk att fylla logens dansgolv varma sommarkvällar. Dit kommer unga som gamla för att få dansa av sig, lyssna på skön musik - allt från dansband till populära artister - eller bara umgås och njuta av den friska naturen, som omringar byggnaden.

Jag har själv minnen från Sigges när jag var 14 år gammal, då det varje termin hölls högstadiedisco där. Det var tillfällen vi alla längtade länge till. Att få dansa till musiken man tyckte mest om, bland rökmaskiner och färgglada spotlights, där man kanske kunde få sin första kyss, var en härlig tillflykt från skolvardagen. Nu, när jag lagligt får gå in på danskvällarna, känner jag precis likadant. Logen är en härlig mötesplats för både gymnasieungdomar och pensionärer. Det finns flera olika dansgolv där trubadurer, större artister och housemusik spelas samtidigt. På det sättet finns det alltid något för alla olika smaker och dansbehov!

På mitt elskåp har jag valt att gestalta den härliga atmosfären med färgerna från spotlights och discokulan, som skapas över de dansande siluetterna. Stämningen är sprudlande och musiken pulserande.

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-19