Tokarpsbadet

Av Emma Larsson

Detta är en plats som ligger mig nära om hjärtat. Jag har varit här många gånger ända sedan jag var barn.

På sommaren är badplatsen full av handdukar, pratande och skrattande tonåringar, familjer och småbarn. Barnen leker och plaskar i vattnet. På den ena sidan av bryggan är det grunt och perfekt för de små barnen att bada. Sanden vid vattnet brukar förvandlas till söta små sandslott. Vattnet vid vassen är fullt av små fiskar och grodyngel, som de små tycker om att fånga med stora håvar. Gungorna, som ligger alldeles intill sjön, är väl använda av både små och stora. Är man lite äldre och djärvare kan man gå långt ut på bryggan och hoppa i den djupaste delen av vattnet.

På kvällen är vattnet stilla och spegelblankt. Grillplatsen, som ligger precis intill, är perfekt för en mysig grillkväll och varför inte passa på att ta ett nattbad? Bryggan är ett fint ställe att sitta på och prata ända in på natten.

På vintern är sjön ett bra ställe för skridskoåkning. Isen skottas och blir blank, snart är den full av såväl duktiga skridskoåkare som nybörjare, som prövar sin första vingliga skridskoåkning. När man har åkt sig rödrosig om kinderna kommer grillplatsen perfekt till pass. Fram med kaffetermosen, korv och bröd!

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-19