FNI - nytt hämtningssystem

Under våren 2019 har det nya systemet för fastighetsnära insamling av källsorterat hushållsavfall införts i Gislaveds kommun.

Viktigt att veta

Införandet av FNI ställer nya krav på fastighetsägarna då det innebär flera förändringar gentemot tidigare hämtningssystem.

Det mest uppenbara är att fastighetsägaren nu behöver plats för 2 stycken 370 liters kärl på den egna tomten där sorteringen av hushållsavfallet ska ske.

Vid tömningsdag ska kärlet som ska tömmas dessutom vara framdraget så att det inte står längre in på tomten än 3 meter från fastighetsgränsen. Många kommer sannolikt då välja att ha kärlen stående ute vid tomtgränsen hela tiden och i de fall finns det vissa regler som man behöver känna till och förhålla sig till.

Vi har sammanställt riktlinjer och regler som gäller i Gislaveds kommun för placering, och om man vill uppföra plank eller bygga in kärlen på annat sätt.

För abonnemangsfrågor, tömningsdagar och praktiska frågor i övrigt vid införandet hänvisas till SÅM och deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SÅM - kommunalförbund med ansvar för avfallshanteringen

SÅM är förkortning för Samverkan Återvinning Miljö och är ett gemensamt kommunalförbund bildat av de fyra GGVV-kommunerna. 

Sedan 1 januari 2018 har SÅM uppdraget att ansvar för avfallshanteringen i Gislaveds kommun liksom även i Gnosjö, Värnamo och Vaggeryds kommuner.

GGVV-kommunerna har var för sig genom kommunfullmäktige beslutat om den fastighetsnära insamlingen (FNI) som SÅM nu håller på att införa.

Gå till SÅM´s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2019-07-01