Skräpplockardagarna 2020

Uppmaning till föreningar, skolor och förskolor: Var med och håll Gislaveds kommun rent i vår!

Kampen mot nedskräpning 2020

Varje vår deltar Gislaveds kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2019 deltog 2 300 hjältar i vår kommun!

Anmälan från 31 januari

Från 31 januari är anmälningen öppen till Skräpplockardagarna! Anmäl er på www.hsr.se/skrapplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Skräpplockardagar våren 2020 vecka 17

Gislaveds kommun är ansluten till aktionen och vi stöttar  skolor, förskolor och föreningar som vill göra en insats i sin närmiljö. 20-24 april (vecka 17) är den vecka vi i Gislaveds kommun siktar på 2020.
Det går givetvis att plocka skräp även andra veckor under hela året men vi koncentrerar oss på vecka 17.

För att i god tid få hem material är det viktigt att du/ni anmäler er till www.hsr.se/skrapplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster allra senast 27 mars.

Distribution av skräpplockarmaterial kommer i år ske direkt från Håll Sverige Rents distributör till anmälda enheter.

Sortera och återvinn

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmsta återvinningsstation. Restavfall lägger ni i soptunna för restavfall.

Extra hämtning

Om inte ert insamlade skräp får plats i den vanliga soptunnan kan man beställa extra hämtning av skräpet. Sådan extra hämtning måste dock förbeställas minst en vecka innan via gunnar.gustavsson@gislaved.se

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-26