hållbar utveckling

En hållbar utveckling är allas ansvar. Gislaveds kommun arbetar för att ta sitt ansvar i frågor som till exempel miljö, klimat, mänskliga rättigheter och demokrati. Här kan du läsa mer om arbetet för och med strategisk hållbar utveckling.

Agenda 2030 och globala målen för hållbar utveckling

Gislaveds kommun har länge arbetat med hållbar utveckling, på olika sätt och inom många områden. Sedan 2015 när FN antog Agenda 2030 och 17 globala mål för hållbar utveckling är det naturligt för kommunen att lokalt arbeta med dessa mål.

Hållbarhetsveckan

Sedan 2016 arrangerar kommunen tillsammans med andra aktörer en vecka med extra fokus på hållbarhet. Syftet är att öka medvetenheten och kunksapen om globala målen för hållbar utveckling och inspirera och engagera invånare och medarbetare till en mer hållbar framtid. Läs mer om hållbarhetsveckan via länken.

Glokala Sverige

Kommunen är med i referensgruppen för svenska FN-förbundets projekt Glokala Sverige - Agenda 2030 i kommuner och regioner. Glokala Sverige är ett kommunikations- och utbildningsprojekt som ska stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner.

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-15