Röd och orange rök i bakgrunden. Texten hållbarhetsveckan 27 sept- 3 okt 2021.

Hållbarhetsveckan

Sedan 2016 arrangerar kommunen, tillsammans med andra aktörer, en vecka med fokus på hållbarhet. Syftet är att tillsammans inspirera, engagera och arbeta för en hållbar utveckling samt att öka medvetenheten och kunskapen om de globala målen för hållbar utveckling.

Hållbarhetsveckan 2021

Hållbarhetsveckan 2021 äger rum vecka 39 den 27 september-3 oktober. Programmet och anmälan publiceras i slutet av augusti och uppdateras löpande.

Årets tema är hållbara tillsammans. För att även knyta an till bland annat krisberedskapsveckan och Friluftslivets år, har vi även mer specifika tema-dagar:

  • måndag-tisdag: demokrati
  • onsdag-torsdag: krisberedskap
  • fredag-söndag: friluftsliv

Delta på hållbarhetsveckan

Det finns flera sätt att delta på hållbarhetsveckan, antingen genom att vara med på en aktivitet eller att bidra med en aktivitet.

För att kunna bli mer hållbara tillsammans behöver vi dig! Som invånare, förening eller företag är du varmt välkommen att bidra med spännande idéer eller anordna en aktivitet under hållbarhetsveckan 2021! Anmäl en aktivitet via e-tjänstenlänk till annan webbplats senast 5 september. Har du frågor är du välkommen att maila hallbarutveckling@gislaved.se eller kontakta oss via sociala medier!

Bidrag för aktiviteter

Föreningar som genomför en aktivitet som knyter an till hållbarhet, demokrati, krisberedskap eller friluftsliv kan få bidrag om maximalt 1000 kronor. Ni som förening står för eventuella omkostnader för aktiviteten och bidraget betalas ut i efterhand.

Anmäl en aktivitet via e-tjänstenlänk till annan webbplats senast 5 september. Har du frågor är du välkommen att maila hallbarutveckling@gislaved.se eller kontakta oss via sociala medier om du vill anmäla en aktivitet redan idag!

Fokus hållbarhet på sociala medier

På sociala medier kan du få hållbara tips och följa vårt arbete året runt för en mer hållbar framtid.

Fokus hållbarhet på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Fokus hållbarhet på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


LADDA HEM

Är du nyfiken på hur programmet för tidigare hållbarhetsveckor sett ut? Här kan du se tidigare års program.

Hållbarhetsveckan 2019PDF

Hållbarhetsvecka 2018PDF

Hållbarhetsvecka 2017PDF

Hållbarhetsvecka 2016PDF

Sidan uppdaterades senast: