Nedskräpning

Uppmaning till föreningar, skolor och förskolor: Var med och håll Gislaveds kommun rent i vår!

Kampen mot nedskräpning 2018

Varje vår deltar Gislaveds kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Anmälan från 12 februari

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken.

Skräpplockardagar vecka 16

Gislaveds kommun är ansluten till aktionen och vi stöttar invånarna i kommunen genom att vara en kanal för distribution av påsar och säckar till  skolor, förskolor och föreningar som vill göra en insats i sin närmiljö. För att vi ska kunna få hem och distribuera material till intresserade är det viktigt att du/ni anmäler er till www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats allra senast 25 mars. Skräpplockaraktiviter kan genomföras under hela våren. I Gislaveds kommun kommer de flesta aktiviteter ske vecka 16.

Sortera och återvinn

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmsta återvinningsstation. Restavfall lägger ni i den vanliga gröna soptunnan.

Extra hämtning

Om inte ert insamlade skräp får plats i den vanliga soptunnan kan man beställa extra hämtning av skräpet. Sådan extra hämtning måste dock förbeställas minst en vecka innan via gunnar.gustavsson@gislaved.se

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterades senast: 2018-01-09