Mätaravläsning

Det finns olika modeller på vattenmätare och därför ser det lite olika ut att läsa av dem. Gemensamt för alla mätare är att vi bara vill ha in avläsningar i hela kubikmeter. Det betyder att inga decimaler till värdet ska anges.

Självavläsning

Om mätarnumret på ditt utskickade självavläsningskort inte stämmer med det faktiska numret på själva vattenmätaren så beror det på att din mätare är så ny att den inte kommit med i årets utskick. Du kan då bara bortse från detta års självavläsning och invänta nytt självavläsningskort 2019 istället. Din årsförbrukning kommer ändå att bli korrekt i och med att den rapporterats in när din gamla mätare monterades ner.

Fjärravläsning

Vi håller på att byta ut alla mätare till digitala mätare för att i framtiden kunna erbjuda fjärravläsning. Test av systemet med fjärravläsning pågår men det är inte igång i skarpt läge ännu. Så länge du får självavläsningskort ska du därför fortsätta rapportera in aktuell mätarställning manuellt.

flowIQ 2200

Ange endast heltal, dvs inga siffror efter kommatecknet

Vattenmätare flowIQ 2200

 

 

flowIQ 3100

Ange endast heltal, dvs inga upphöjda siffror

Vattenmätare flowIQ 3100

 

 

Hydrus

Tryck på det optiska ögat, den svarta punkten i mitten under displayen för att få fram kubikmeterantalet. Ange endast heltal kubikmeter, dvs inte siffrorna efter punkten. Om du har problem att få fram kubikmeterantalet kan du stänga locket i 30 sekunder och sedan öppna igen, då visas kubikmeterantalet direkt på skärmen. Detaljerad användarvägledning för Hydrus-mätarenPDF

Vattenmätare Hydrus

 

 

Iperl

Ange endast heltal, dvs inte siffrorna efter kommatecknet 

Vattenmätare Iperl

 

 

Multical 21

Ange endast heltal, dvs inte de upphöjda siffrorna

Vattenmätare Multical 21

 

 

Sensus

Ange endast heltal, dvs inte de röda siffrorna.

Vattenmätare Sensus

 

Sensus

Ange alla siffror högst upp för att få heltal kubikmeter. Decimalerna finns bland de röda snurrpilarna nedanför och ska inte anges.

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-22