INNEHÅLL

Kommunstyrelseordförandena från de 4 kommunerna runt Bolmen skriver under för fortsatt samarbete.

De fyra kommunstyrelseordförandena från respektive kommun skriver under avtalet för fortsatt samarbete. På bild från vänster: Henrik Erlingsson, KS ordf, Hylte kommun, Ann-Charlotte Wiesel, KS ordf, Ljungby kommun, Niclas Palmgren, KS ordf, Gislaveds kommun samt Hans-Göran Johansson, KS ordf, Värnamo kommun.

Fortsatt turismsamarbete kring Bolmen

Under torsdagen kom det fyra kommunerna runt sjön Bolmen överens om ett fortsatt samarbete för att utveckla Smålands Sjörike.

Syftet med samarbetet är att få fler turister till området kring sjön Bolmen.

Samarbetet påbörjades genom projektet Företagsamma Bolmenbygden redan 2009, som senare mynnade ut i Smålands Sjörike. Under torsdagen beslutade de fyra kommunerna Gislaved, Värnamo, Hylte och Ljungby att fortsätta samarbetet.

- Bolmen är en opolerad diamant. Det är ett fantastiskt område där det finns mycket som kan utvecklas. Därför är det här samarbetet viktigt för Gislaveds kommun att vara med i, säger Niclas Palmgren.

Överenskommelsen innebär att kommunerna ska fortsätta vårda varumärket ”Smålands Sjörike”, den gemensamma webbportalen Smålands Sjörike ska fortsätta finnas, en turistkarta ska tas fram årligen och de turismansvariga i varje kommun ska träffas några gånger varje år för att samverka.

Samarbetet har en årlig budget på totalt 200 000 kronor. Utav dessa står Gislaveds kommun för ungefär en fjärdedel.

Sidan uppdaterades senast: 2014-01-17