INNEHÅLL

Foto: GreenCharge

Elbil spar pengar och miljö

Hur kan du som företagare eller privatperson bidra till en bättre miljö och dessutom spara pengar? Information och provkörning 20 mars.

Hur långt kan jag köra med en elbil? Hur lång tid tar det att ladda den? Blir det billigare att leasa/köpa en elbil än en vanlig bil? Var finns laddstolparna?

Provkör och ställ frågor

Det finns många frågor kring elfordon och laddstolpar med avseende på bland annat kostnader och räckvidd. Ta tillfället i akt och få svar på dina frågor. Passa samtidigt på att provköra en elbil. GreenCharge Sydosts roadshow kommer till Anderstorp på torsdag.

Datum: torsdag 20 mars
Tid: klockan 12.00 - 18.30
Plats: torget, Anderstorp

Miljömål

Att vara med i GreenCharge-projektet är en del av Gislaveds kommuns klimat- och miljöarbete och ett sätt att nå målet att få bort fossila bränslen.

- Genom att delta i projektet kan vi ta del av utvecklingen för elbilar och laddstolpar samt hjälpas åt att hitta en gemensam standard. En bättre och mer hållbar utveckling är en väldigt viktig fråga för oss, säger Maria Alm, miljöhandläggaren.

Om GreenCharge

Green Charge Sydost är ett projekt och en kraftsamling i samverkan mellan företag och kommuner i Blekinge, Norra Skåne, Småland och Öland. Det syftar till att skapa en hållbar introduktion av elfordon samt en infrastruktur för att kunna ladda och hantera elfordon på ett enkelt och hållbart sätt i vårt samhälle. 

Sidan uppdaterades senast: 2014-03-19