INNEHÅLL

Tipsträdet på Gislaveds bibliotek som fylls på med miljötipslöv allt eftersom.

Tipsträdet på Gislaveds bibliotek som fylls på med miljötipslöv allt eftersom.

Tipsträdet väntar på fler miljötips

Kom till Gislaveds bibliotek och hjälp oss att bli bättre tillsammans genom att lämna ditt bästa miljötips.

Mellan vecka 13 och 15 finns det ett tipsträd på biblioteket i Gislaved. Förskolor, skolor och allmänheten är välkomna att tillverka och hänga upp löv med tips på vad man kan göra för miljön i sin vardag. Allt eftersom kommer trädet att växa fram och alla besökare kan läsa om olika tips och inspireras till smarta val.

- Kommunen jobbar efter många olika miljömål och strävar hela tiden efter att bli mer och mer klimatsmarta. Det hade varit jättekul om vi kunde hitta ett nytt miljömål bland alla tips som hamnar i tipsträdet, säger Maria Alm, miljöhandläggare. 

Miljömål

Tipsträdet är en del av kommunens miljöarbete och ett sätt att göra våra invånare delaktiga. Andra miljömål är att effektivisera energianvändningen genom att exempelvis installera belysning som drar mindre energi. För att minska koldioxidutsläppen arbetar kommunen bland annat för att öka andelen bilar som drivs av förnybara drivmedel inom de kommunala verksamheterna.

Efter vecka 15 kommer alla tips att presenteras på vår webbplats.


Sidan uppdaterades senast: 2014-04-08