INNEHÅLL

Gruppbild på läraren och eleverna bakom filmen Rymmarnas natt.

Några av eleverna som har gjort filmen Rymmarnas natt är Salver Seno, Haruun Abdi, Mustafa Abokar Jean Paul Diaz Khadar Abdi Isamil Yuusuf. I mitten läraren Maria Nilsson.

Biopremiär för film av högstadieelever

Tisdag den 3 juni är det premiär för filmen ”Rymmarnas natt” som är gjord av högstadielever på Lundåkerskolan i Gislaved.

Ungdomarna har inte bara gjort filmen, de har även skrivit manus till den och skrivit egna musiktexter som framförs. Det berättar Maria Nilsson som är lärare på Lundåkerskolan och som varit med och handlett eleverna.

- Ungdomarna har lagt ner kropp och själ de sista månaderna för att få ihop hela filmen. Det känns mycket roligt och spännande att filmen nu ska visas på biografen i Gislaved, säger Maria Nilsson.

Filmvisningen är öppen för allmänheten är kostnadsfri.

Plats: Biografen Folkets Hus, Gislaved
Datum: tisdagen den 3 juni
Tid: 18.00

Välkommen!

Om Rymmarnas natt

Rymmarnas Natt är ett projekt som kommit till utifrån att Gislaveds kommun beviljades bidrag för ökad undervisningstid för nyanlända elever. Syftet är att dessa elever ska få mer tid till undervisning i svenska eller svenska som andraspråk. Undervisningen ska stärka elevernas kunskaper i svenska språket och därför ha man valt att göra det genom samspel och kommunikation.

Projektet är ett samarbete mellan barn- och utbildningsförvaltningen, Ungdomens kulturhus och produktionsbolaget Meza Verde.

Sidan uppdaterades senast: 2014-05-30