INNEHÅLL

Exteriör bild på byggnaden Glashuset (före detta Gisleparken)

Glashuset nytt namn

Byggnaden tidigare känd som Gisleparken får nu namnet Glashuset. Det står klart efter att omröstningen som pågått på kommunens webbplats avslutats.

Det blev mycket jämt mellan namnen Kultura och Glashuset där det sistnämnda vann med 15 röster.

- Det har varit mycket spännande. Glashuset kommer bli en viktig plats för kultur, nöje och utbildning i vår kommun, säger Magnus Jonsson, kulturchef i Gislaveds kommun.

Resultat

  • Gisle Kulturcentrum: 164 röster
  • Kultura: 263 röster
  • Glashuset: 278 röster

Totalt antal röstande: 705

Om namnsättningen

Att få ett nytt namn till byggnaden har skett i två etapper. Under en period på två veckor kunde alla som ville skicka in sitt förslag till vad byggnaden skulle få för namn. Samma person fick lämna flera förslag, vilket resulterade i totalt 263 namnförslag från 86 personer.

Av de 263 förslagen valdes tre ut av en jury, som består av representanter från de verksamheter som kommer husera i byggnaden. De tre förslagen las upp i en omröstning, där man under två veckor kunde rösta på det förslag man tycker bäst om.

- Vi är väldigt glada över att det varit så stort engagemang, att det kom in flera hundra förslag och att över 700 personer varit med i omröstningen, säger Magnus Jonsson, kulturchef i Gislaveds kommun.

Personerna bakom namnen uppvaktas

De personer som ligger bakom de tre förslag man kunnat rösta på kommer nu kontaktas, och tanken är att de ska uppvaktas i samband med invigningen av Glashuset den 20 september.

Sidan uppdaterades senast: 2014-06-23