INNEHÅLL

Prisutdelning till Nordiska plast efter att ha fått Nothinplaketten

Gislavedsföretaget Nordiska Plast tilldelades årets Nothinplakett. Här uppvaktade av Gislaveds kommun och Gislaveds Näringsliv AB. Från vänster: Niclas Palmgren, kommunalråd. Karl Tibratt, Fredrik Tibratt, Birgitta Tibratt och Rolf Tibratt, samtliga Nordiska Plast. Marie Johansson, kommunalråd, Carina Johansson, 1:a vice ordf. i kommunstyrelsen samt Anders Ahlström, näringslivschef för Gislaveds Näringsliv AB.

Nothinplaketten till Gislavedsföretag

Gislavedsföretaget Nordiska Plast som tillverkar plastprodukter tilldelades under fredagseftermiddagen Nothinplaketten.

Under fredagen hölls Gnosjöregionens Näringslivsdag i Värnamo. Efter invigningstal av länets Landshövding Minoo Akhtarzand, hölls ett antal kortare föreläsningar, bland annat av SEB´s koncernchef Annika Falkengren som var speciellt inbjuden för dagen.

Eftermiddagen avslutades med att årets Nothinpristagare kallades upp på scen. I år är det ingen mindre än Gislavedsföretaget Nordiska Plast, som ligger i Gislaved, som kammade hem priset. Företaget bildades 1956 och satsar på att tillverka egna produkter.

- Det här känns jättekul. Vi är oerhört stolta, sa Birgitta Tibratt när de fick ta emot plaketten.

- Det här är vår stolthet, vårt levebröd, sa en stolt Karl Tibratt.

Gislaveds kommun gratulerar till utmärkelsen.

Om Nothinplaketten

Plaketten har delats ut varje år sedan 1984 och är en utmärkelse för framgångsrikt och berömvärt företagande i regionen. Priset delas ut till minne av statsmannen och överståthållaren Torsten Nothin, som är bördig från Värnamo. Det är stiftelsen ForumFinnveden som delar ut priset.
Pristagare tidigare år, med säte i Gislaveds kommun har bland annat varit EAB i Smålandsstenar, Hestra-Handsken i Hestra, Skeppshultcykeln i Skeppshult och ESBE i Reftele.

Läs mer om Nothinplaketten på stiftelsen ForumFinnvedens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2014-10-06