INNEHÅLL

Foto: smålandsbilder.se

Går inte att välja bort personal med slöja

De senaste dagarna har det i såväl lokala som nationella medier framkommit att man i Gislaveds kommun, bland andra, kan välja bort att få hemtjänst utförd av persona som bär slöja. Det är felaktigt.

Denna nyhet kommer ursprungligen från kvällstidningen Aftonbladet som ringt upp 20 kommuner i Sverige, däribland Gislaveds kommun, och sagt att ”en nära anhörig behöver vård, men vill inte få den utförd av person med slöja”. Enligt Aftonbladet går det att uppfatta som att den man pratat med i Gislaveds kommun sagt att det går att tillgodose.

-  Har det gått att uppfatta att man kan välja bort hjälp av en person på grund av ett klädesplagg så är det inte bra. I Gislaveds kommun spelar det inte någon roll om man bär jeans, kavaj eller slöja. Det viktiga är att anställda har den kompetens som krävs för att utföra sitt arbete. Inom socialförvaltningen anställs människor med olika kompetens och erfarenhet som har samma rättigheter och möjligheter att utföra sitt arbete, säger socialchef Carina Helgesson-Björk.

Sidan uppdaterades senast: 2015-03-06