INNEHÅLL

Tyck till om vår service

Nu kan du som företagare i kommunen tycka till om vår service genom undersökningen Insikt. I dagarna kommer en enkät från SKL.

Alla företag som haft ett avslutat myndighetsärende hos kommunen under 2014 får möjlighet att tycka till om vår service genom undersökningen Insikt. Frågorna berör sex serviceområden: information, tillgänglighet, kompetens, bemötande, rättsäkerhet och effektivitet. SKL, Sveriges kommuner och landsting koordinerar undersökningen och står som avsändare.

Undersökningen görs vartannat år sedan 2011. Marie Johansson (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande berättar att Gislaveds kommun var med första gången 2013. Resultatet gjorde att riktningen på förbättringsarbetet ändrades eftersom syftet är att se till att servicen motsvarar företagens aktuella behov.  

- Det skall bli spännande att se hur resultaten ser ut den här gången. Hoppas att alla tar sig tid att svara på enkäten, säger Marie Johansson.

Bättre service genom avstämningar

Under 2014 avslutades ärenden med drygt 350 företag. För att vi ska fokusera på rätt saker och ge våra företag bästa möjliga service är det bra att stämma av lite då och då, menar Niclas Palmgren (M), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott.

- Jag vill ha feedback på både bra och dåliga saker för att kunna utveckla vår service ännu mer. Service är en färskvara och vi måste hänga med i tiden, säger Niclas Palmgren.

Bra möjlighet att tycka till

Carina Johansson (C), kommunalråd och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande tycker att enkäten Insikt är en bra möjlighet för företagen att tala om vad som fungerar och inte med kommunens myndighetsservice. Det är lätt att fokusera på det som är mindre bra men hon menar att även det som är bra kommer fram i sådana här undersökningar.

- Att få betyg på de delar vi faktiskt är bra på gör oss stolta och ger oss kämparglöd att ta hand om det som inte fungerar lika bra, säger Carina Johansson.

Rapport kommer till hösten

Undersökningen riktar sig till alla företag som haft ett avslutat myndighetsärende med kommunen under 2014. Totalt deltar nästan 200 av landets kommuner i undersökningen som genomförs mellan februari och maj 2015.

Under september 2015 offentliggör SKL resultatet i en rapport där resultaten presenteras i sammanställd form. Svaren kan inte knytas till enskilda personer eller företag.

Kontaktinformation

Vill du veta mer om undersökningen redan nu kan du kontakta Camilla Wallin Kupferberg, telefon 0371-812 82.

Sidan uppdaterades senast: 2015-03-06