INNEHÅLL

hundratal av kommunens pedagoger

Mässan lockade närmare 400 kommunanställda pedagoger.

Lärare fortbildar sig i digital pedagogik

Under tisdagen samlades närmare 400 pegagoger på Gislaveds gymnasium för att delta på årets IKT-mässa "Gett".

IKT står för informations- och kommunikationsteknik. I Gislaveds kommun finns pedagoger som enbart jobbar med IKT. En av dem är Helena Svedin som också varit med och planerat årets mässa.

- Det är roligt att se att så många av kommunens pedagoger på plats. Vi erbjuder många olika föreläsningar och pass så det finns något för alla, säger Helena Svedin.

Dagen erbjuder närmare 30 olika föreläsningar och seminarier. De flesta hålls av pedagogerna själva, där de pratar och berättar mer om ett område de kan.

- Endast ett fåtal föreläsare kommer utifrån. Vi har försökt att så långt som möjligt låta våra egna pedagoger inspirera varandra, säger Helena Svedin.

Hon menar också att det viktigt att genomföra denna typ av mässa årligen, särskilt då alla kommunens skolbarn blivit utrustade med en lärplatta. Då är det viktigt att kommunens pedagoger fortbildar sig i verktyget och dess användningsområden.

Helena Svedin pratar om Creative Commons.

Helena Svedin pratar om Creative Commons.

Föreläsningar inom en rad olika områden

Själv höll Helena i ett seminarie om Creative Commons, CC. Det är en licensform för hur upphovsskyddat material får användas kostnadsfritt, och gav tips på var man kan hitta denna typ av bilder.

- Inom skolan använder vi ofta bilder. Därför är det också viktigt att vi använder bilder som vi får använda, ur ett upphovsrättsligt perspektiv, berättar Helena Svedin.

Exempel på andra föreläsningar som hållits under dagen har handlat om hur man arbetar i olika appar och datorprogram, bland annat hur man skapar och jobbar med film och hur man arbetar på ett bra sätt med textredigeringsprogram till lärplattor. Det har även hållits ett seminarie i hur man kan använda lärplattan inom specialpedagogik, med fokus på läs- och skrivsvårigheter.

Om GETT-mässan

Mässan är en årligt återkommande mässa i Gislaveds kommun. Det är andra året den hålls och riktar sig till skolpersonal inom Gislaveds kommun. Syftet är att pedagogerna ska kunna inspireras av varandra, och lära sig tips och tricks på hur de kan utveckla användandet av dagens teknik i klassrummet.

Blandade bilder från mässan

IT-tekniker Jonatan Löf visar hur man lagar en lärplatta där skärmen gått sönder.

IT-tekniker Jonatan Löf visar hur man lagar en lärplatta där skärmen gått sönder.

Micke Gunnarsson föreläser om personlig utveckling och i hur man kan möta barn och ungdomar.

Micke Gunnarsson föreläser om personlig utveckling och i hur man kan möta barn och ungdomar.

På gymnasiets skolgata visades ny digital teknik upp.

På gymnasiets skolgata visades ny digital teknik upp.

Sidan uppdaterades senast: 2015-03-11