INNEHÅLL

Landshövding Minoo Akhtarzand (t.h.) och kommunalråd Niclas Palmgren (t.v.) samt Nordiska Plast grundare, Rolf Tibratt.

Landshövding Minoo Akhtarzand (t.h.) och kommunalråd Niclas Palmgren (t.v.) samt Nordiska Plast grundare, Rolf Tibratt.

Landshövdingen på besök hos Nordiska Plast

Kundkorgar, matlådor, muggar och vattenrening, ja vinnaren av 2014 års Nothinplakett, Nordiska Plast, har många ben att stå på. 

På onsdagen visade de upp sin verksamhet för landshövdingen samt representanter för regionens näringsliv och kommunalpolitiker.

Visningen bjöd på en rundvandring i produktionen av några av Sveriges mest välkända produkter som de säljer genom flera av landets största butiker. Nordiska Plast, som har 45 anställda, har all sin tillverkning lokalt i Gislaved. Vd, Karl Tibratt, presenterade företaget som har funnits i Gislaved sedan 1956 och satsar på tillverka och utveckla egna produkter. De senaste åren har man satsat ytterligare på att arbeta med ständiga förbättringar och Lean produktion.

De inbjudna fick också en presentation av Carl Michael Johannesson från Kungliga Tekniska Högskolan. Johannesson driver projektet TED- Teknik Ekonomi Design, ett projekt som samlar magisterstudenter från världens främsta universitet för en intensiv vecka i Värnamo. På uppdrag av ett lokalt företag ska de under några dagar lösa ett problem som ska vara intressant för företaget att vidareutveckla. Syftet med projektet är, förutom erfarenhet för studenterna att arbeta med ett skarpt projekt, att skapa tillväxt i regionen och att hjälpa företag att hitta och utveckla produkter.

Nothinplaketten har delats ut varje år sedan 1984 och är en utmärkelse för framgångsrikt och berömvärt företagande i regionen. Priset delas ut till minne av statsmannen och överståthållaren Torsten Nothin, som är bördig från Värnamo. Det är stiftelsen ForumFinnveden som delar ut priset.
Pristagare tidigare år, med säte i Gislaveds kommun har bland annat varit EAB i Smålandsstenar, Hestra-Handsken i Hestra, Skeppshultcykeln i Skeppshult och ESBE i Reftele.

”Det känns roligt att ett av kommunens alla fantastiska företag tilldelas Nothinplaketten, vi är stolta över vår företagartradition och det känns fantastiskt att det uppmärksammas så här”, säger Niclas Palmgren, kommunalråd för näringslivsfrågor i Gislaveds kommun.


Sidan uppdaterades senast: 2015-04-10