INNEHÅLL

Leksaksbytardags

I samarbete med Retoy anordnar Gislaveds kommun leksaksbytardagar. Ta med leksaker du inte leker med längre och byt till roligare leksaker i samband med leksaksbytardagen den 25 april på Refteles bibliotek.

Därför anordnar Gislaveds kommun leksaksbytardagar

Barn i Sverige har i genomsnitt mer än 500 leksaker, vilket är ett tecken på det ohållbara konsumtionsmönstret som vi skapat och överför till våra barn. Om alla i världen lever som vi gör i Sverige skulle det behövas drygt tre jordklot. Många av leksakerna innehåller dessutom kemikalier som är farliga för både hälsan och miljön. Ett roligt och lättsamt sätt att höja medvetenheten om barns rättigheter och om vikten av vad och hur vi konsumerar samt att arbeta med barnfattigdomsfrågan, är att anordna leksaksbytaraktiviteter.

Sidan uppdaterades senast: 2016-06-29