INNEHÅLL

Välj biltvätten istället

Tvätta bilen rätt. Varje år görs ca 30 miljoner biltvättar i Sverige. Av dem är det runt 10 miljoner som görs på biltvätten. I helgen är det dags för stora biltvättarhelgen.

Om du tvättar din bil på en garageuppfart eller gata är risken stor att det orenade vattnet rinner direkt ut i naturen och förorenar närmaste vattendrag eller sjö via dagvattenbrunnarna. Smutsvattnet från tvätt av din bil innehåller föroreningar som metaller, oljerester, kemikalier från bilvårdsmedel med mera och är skadligt för människan och miljön. Tvätta istället din bil i en biltvättanläggning, automatisk eller gör-det-själv. Där tas det smutsiga tvättvattnet om hand och renas innan det leds till det kommunala avloppsreningsverket.

Mer information om hur du tvättar bilen på bästa sätt.

Sidan uppdaterades senast: 2016-06-29