INNEHÅLL

Invigning av promenadstig

Tipspromenad, korvgrillning och intressanta miljöer. Lördag 9 maj invigs den nya promenadstigen runt Tuskebosjön.

Lördagen den 9 maj mellan klockan 10.00-13.00 invigs Tuskebo promenadstig av kulturnämndens ordförande Ylva Samuelsson (S). Wåthults Vänner och Villstads hembygdsförening ordnar korvgrillning och tipspromenad.

Promenadstigen, som är 5,5 kilometer lång går runt Tuskebosjön, genom två socknar och erbjuder intressanta och vackra miljöer. Här finns ett levande kulturlandskap med betesmarker och åkrar som fortfarande brukas.

Att människor sedan lång tillbaka vistats i trakten visar inte bara järnåldersgravar nära Nissastigen, utan även en stenyxa och en stockbåt som hittats vid Tuskebo. Under promenaden passeras flera platser där människor tidigare bott och verkat, till exempel en ryggåsstuga och en ovanligt välbevarad pottaskeugn.

Promenadstigen följer befintliga stigar och vägar, den är inte anpassad för några hjälpmedel. Vandringen kräver rejäla skor.

Datum: lördagen den 9 maj
Tid: klockan 10.00 - 13.00
Plats: Pålsbo, utanför Gislaved

Vägbeskrivning

Samling vid Pålsbo. Hänvisningsskylt mot Pålsbo finns utmed länsväg 582 mellan Gislaved och Burseryd.

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-05