INNEHÅLL

Handväska

Tantfullness - invigning och vernissage

På lördag den 16 maj kommer tanten till Gislaved. Välkommen på vernissage och invigning.

Vernissage 16 maj kl. 12.00 på Konsthallen i Gislaved.
Invigning offentlig skulptur på Stortorget i Gislaved kl. 13.00 Gislaveds kulturnämnds ordförande Ylva Samuelsson inviger tanten i helfigur i brons.

Susanna Arwin presenterar utställningen ”Tantfullness”. Den består av ”Den svenska Tanten”, skildrad som en skulpturarmé som står för fredlighet, trygghet och civilkurage i en orolig värld, samt en skulpturalinstallation ”Väskarsenalen” som är en del av Susannas arbete ”Med handväska som vapen”, som lyfter fram handväskan som en symbol för fredligt kvinnligt civilkurage. Susanna delar ut ett signerat certifikat till alla vänliga givare av handväskor vilket intygar att man blivit en integrerad del i hennes projekt ”Den Svenska Tanten”. Väskorna placeras i en hög i Gislaveds konsthall vilken senare blir en skulptur i brons.

Konstprojektet "DEN SVENSKA TANTEN" av konstnären Susanna Arwin från Växjö föddes 1995. Projektet har sedan dess i stort sett levt ett självständigt liv och inspirerat många till olika uttryck.

Idag har "TANTEN" som begrepp ikoniserats och tantens status har avsevärt höjts. Susanna Arwin tilldelades LOs kulturpris för tantprojektet 2004 och fick det offentliga uppdraget att utföra tanten i helfigur i brons 2005. Hon står på campusområdet i Växjö

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-13