INNEHÅLL

Värmeljuskoppar

Återvinn värmeljuskopparna rätt

När värmeljuset brunnit ut ska aluminiumkoppen återvinnas. Det gör du i containern för metallåtervinning på återvinningscentralerna i Mossarp och Smålandsstenar.

Tidigare har du kunnat lämna kopparna i återvinningsstationernas container för metallförpackningar, men efter förändringar i EUs förpackningsdirektiv ska inte värmeljuskopparna samlas in som metallförpackningar. Istället ska de läggas i containern för metallåtervinning på återvinningscentralerna i Mossarp och Smålandsstenar samt på återvinningsgårdarna i Burseryd, Reftele och Hestra. Då ser kommunen till att de kan materialåtervinnas.

Viktigt att värmeljuskopparna återvinns

De flesta värmeljuskoppar är fortfarande gjorda av aluminium; en metall som det är mycket energikrävande att framställa, men väldigt lätt att återvinna. Hamnar de i vanliga soppåsen går de till förbränning i kraftvärmeverket där de smälter och kan ställa till problem i pannan. Lägg därför kopparna i containern för metallåtervinning på återvinningscentralerna.

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-18