INNEHÅLL

Elbilen Elin

Elin och Joel på plats i Smålandsstenar

Igår levererades kommunens nyaste elbilar till hemtjänsten i Smålandsstenar.

Elin och Joel körs helt på el och släpper ut noll koldioxid om de laddas med förnybart producerad el. Eftersom all el i Gislaveds kommun kommer från förnybara källor bidrar elbilarna till att kommunen ska nå sina miljömål. År 2050 ska all energi som används för uppvärmning och transporter i kommunen vara helt fossilbränslefri.

Elbilarna har en räckvidd omkring 19 mil och kan laddas i ett vanligt eluttag. Är batteriet tomt laddar man till 100 % på 13 timmar i en vanlig laddare, använder man istället en publik snabbladdare tar det lite drygt 30 minuter.

Ytterligare två elbilar ska levereras till kommunen och kommer även de att användas i hemtjänstens verksamhet.

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-26