INNEHÅLL

Gislaved Drum &  Drill Corps vid invigningen.

Gislaved Drum & Drill Corps vid invigningen.

Affärsracet i Anderstorp - dag 1

Igår startade näringslivsmässan Affärsracet i Anderstorp, en mötesplats med över 260 utställare och 4000 besökare.

Ett fartfyllt framträdande av Gislaved Drum & Drill Corps fick inleda invigningen där Gislaveds kommuns kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor, Niclas Palmgren (M)sedan förklarade mässan invigd. Med ett mål på över 4000 besökare under de två dagarna är årets tema för mässan optimal resurshantering. Besökarna är både privatpersoner och företagare och man hoppas att kunna knyta nya kontakter, göra affärer och hitta nya leverantörer. Varvat med besök i utställarnas montrar kan man också lyssna till intressanta föredrag och seminarier.
Med sina nästan 260 utställare är mässan en mötesplats för företagare och privatpersoner som är intresserade av den utveckling och entreprenörsanda som regionen är känd för.

Gislaveds kommun erbjuder Lots över disk.

Gislaveds kommun erbjuder Lots över disk.


Lots över disk

Om man som företagare har komplexa frågor som rör flera av kommunens förvaltningar kan man träffa vår lotsande organisation. Där kan man få hjälp med planärenden, byggfrågor och miljöfrågor. Det går bra att boka tid med lotsen, men det går precis lika bra att komma på ett spontant besök. Ett av de företag som fått träffa lotsen idag tyckte att det var ett smidigt sätt att ha kontakt med kommunen, något som är väldigt viktigt och underlättar för företagare.

- Som egenföretagare är man van vid lite snabbare beslut, och effektiva kontakter med kommunen gör den mer attraktiv för företagare, säger en av företagarna.

Passa på att träffa vår Lots över disk på andra våningen i depåbyggnaden.

Fredrik Reinfeldt talade på Affärsracets första dag.

Fredrik Reinfeldt talade på Affärsracets första dag.


Fredrik Reinfeldt talade

Över 600 åhörare lyssnade till före detta statsminister Fredrik Reinfeldts tips för ett blomstrande företagarsverige. Fredrik Reinfeldt är bara en av många intressanta föreläsare på årets mässa. Igår hölls även en paneldiskussion om framtidens energi. Varvat med föreläsningar och seminarier hålls ett antal kortare presentationer med varierade teman under dagens gång. Under mässans andra dag kommer bland andra Centerpartiets partiledare, Annie Lööf samt finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund till mässan.

Gislaveds kommun hittar du i monter E:39

Sidan uppdaterades senast: 2016-06-29