INNEHÅLL

Gislaveds kommuns monter var välbesökt under de två dagarna.

Gislaveds kommuns monter var välbesökt under de två dagarna.

Affärsracet i Anderstorp - dag 2

I torsdags avslutades Affärsracet i Anderstorp med både utställare och seminarier.

Privatpersoner, företagare, leverantörer och andra besökare kunde besöka regionens utställande företag. Dessutom hölls det seminarier och diskussioner med flera intressanta föreläsare. 

Gymnasieelever för framtida jobb

Ungefär 260 företag har varit representerade på mässan och man har kunnat lyssna till över 50 föredragshållare. Gislaveds kommun har också under båda dagarna bussat dit gymnasieelever som har kunnat lyssna till föredrag och besöka företag där man kan tänka sig framtida jobb. 

Gymnasieelever kunde lyssna till inspirerande föredrag.

Gymnasieelever kunde lyssna till inspirerande föredrag.

Det har varit intressant att besöka mässan, och jag har hittat flera företag som verkar spännande. Föredraget med Peter Rylander om God attityd och etikett var så energigivande och inspirerande, säger en av gymnasieeleverna som stannade till i vår monter på mässan. 

Carola Öberg, projektledare Affärsracet, Morgan Ryhman, ordförande i Gislaved Näringsliv AB, Annie Lööf, partiledare centerpartiet,Bengt Petersson (C) ledamot i kommunfullmäktige och Carina Johansson (C) kommunalråd för oppositionen.

Carola Öberg, projektledare Affärsracet, Morgan Ryhman, ordförande i Gislaved Näringsliv AB, Annie Lööf, partiledare centerpartiet,Bengt Petersson (C) ledamot i kommunfullmäktige och Carina Johansson (C) kommunalråd för oppositionen.

Det är viktigt att det blir en naturlig del i ungdomars skolutbildning att ha praktik i arbetslivet. Därför är det så bra att ha den här möjligheten att på hemmaplan kunna visa dem vad dagens moderna industriföretag kan erbjuda i Gnosjöregionen, säger Carina Johansson (C) som är kommunalråd för oppositionen. 

Marie Johansson (S) med finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP)

Marie Johansson (S) med finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP)


Över 50 föredrag och seminarier

En av dagens föredragshållare, finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) stannade till i montern för en pratstund innan han höll föredrag om hållbar tillväxt på Stora Scenen. Per Bolund var en av över 50 föredragshållare under de två dagarna. Man kunde lyssna till föredrag om CSR och hållbarhet, inredningstrender och innovation. Det fanns också möjlighet att delta i flera seminarier och workshops bland annat om sociala medier, att arbeta med Lean och kvalitetsstyrning.

Gislaveds kommun på Affärsracet

I vår monter kunde man också tävla om fina priser. Rätt svar på frågan om hur många invånare Gislaveds kommun hade den 31 mars 2015 var 28 904 personer. Grattis till våra vinnare! Snart blir ni kontaktade så att vi kan överlämna era priser. Stort tack till alla tävlande och alla våra besökare under de här två dagarna!


Sidan uppdaterades senast: 2015-06-02