INNEHÅLL

Nu kan sommaren börja

För nu har turistbyrån i Tummetott öppnat för säsongen.

Turistvärdarna är på plats, broschyrställen är påfyllda, disken är monterad och lokalen har fått en uppfräschning. Nu kan sommaren börja. I turistbyrån kan du träffa Louise och Carl Magnus som båda jobbar sin första sommar som turistvärdar. Här kan du få hjälp med alla typer av frågor; var man kan handla olika saker, allt från mat till skor; vad man kan göra och uppleva i kommunen och var man hittar till exempel Skatteverket och Arbetsförmedlingen.

Louise är en av årets turistvärdar.

Louise är en av årets turistvärdar.


I den auktoriserade turistbyrån kan man få hjälp på engelska, spanska och tyska förutom svenska. Att den är auktoriserad innebär att den uppfyller kraven på att kunna serva med information om närområdet och upp till en dagsetapp bort.

Ett 30-tal besökare har hittat till turistbyrån under de två första öppna dagarna. Många från Nederländerna och Tyskland.

Det här är första besöket i Gislaved för oss, men vi har semestrat i Sverige flera gånger förut. Vi vet att regnet tar slut och solen kommer fram igen, säger en tysk familj på besök i turistbyrån.

Det är inte bara turister som hittar till turistbyrån, alla som vill ha lite tips på vad man kan hitta på i kommunen kommer hit och letar efter närnaturguider och kartor till Hitta ut.

Öppettider

I sommar har turistbyrån öppet från 1 juni - 31 aug
Måndag-fredag 09:00-18:00
Lördag 10:00-14:00
Söndag: stängt
Röda dagar: stängt

Sociala medier

Turistbyråns arbete kan du också följa på Facebook och Instagram, länkarna hittar du i högerspalten.

Sidan uppdaterades senast: 2016-06-29