INNEHÅLL

Åkare i skateparken.

Åkare i skateparken.

Välbesökt invigning

Ett hundratal nyfikna trotsade regnet och kom till gårdagens invigning av skateparken i Smålandsstenar.

Fritidsnämndens ordförande, Tommy Stensson (S) förklarade den efterlängtade skateparken invigd och menade att det betyder mycket för hela kommunen att det finns en plats för skejtare att samlas kring.

- Det här känns jätteroligt. Jag hoppas att skateparken blir välbesökt och samlar människor i olika åldrar, säger Tommy Stensson.

Föreningen Bryggeriet bjöd på uppvisning.

Föreningen Bryggeriet bjöd på uppvisning.

Uppvisning av proffsåkare

Som inspiration till alla besökare bjöd 14 personer i åldrarna 6-40 år från föreningen Bryggeriet i Malmö på en uppvisning, tillsammans med dagens konferencier från föreningen, John Magnusson.

- Det här är en kanonfin bana! Det kommer att sprida sig på internet och ge många besökare, säger en imponerad John Magnusson.

Besökarna hade med sig både skateboard och kickbike. I det regniga vädret var det många som föredrog kickbike eftersom banan blir lite hal i regn. Men den torkar snabbt igen.

Flicka på kickbike i skateparken.

Skateparken är för alla - oavsett åkvana.

För alla - oavsett åkvana

En grupp ungdomar och fritidskontoret har tillsammans planerat parken och dess utformning. Anläggningen är tänkt för såväl skateboard- som kickbikeåkare. Där finns en rad funktioner, som exempelvis varianter av Hubbas, Handrail, Gaps och Eurogap. Utformningen i parken skapar utmaningar för både nybörjare och erfarna åkare.

Sidan uppdaterades senast: 2015-06-24