INNEHÅLL

Våga Vägra Grått i sommar

Kom till biblioteken, Kulturplatån (Glashuset) och Gislaveds konsthall i sommar och sätt färg på tillvaron med hjälp av kalkkritor och vattentålig färg.

På utvalda platser i kommunen kommer det att finnas kalkstationer där en kan låna en behållare med kalkkritor som en sedan kan använda på angivna gator.  Projektet håller på hela sommaren, och vid utvalda tillfällen kommer de medverkande platserna att fokusera på olika åldersgrupper, t.ex. en aktivitet för barn från 9 år vid biblioteket.

Alla är välkomna att låna kritor och prova att sätta färg på kommunen. Den som tar sig till invigningsdagen på ett hållbart sätt, utan bil, bjuds på saft och kakor.

- Tanken med projektet är att kommuninvånarna ska kunna koppla ihop biblioteket, Kulturplatån och konsthallen med hjälp av sina kreationer, säger Jonas Nilsson, konstintendent Gislaveds konsthall. Det går bra att uttrycka sig som man vill, det går lika bra att rita en bild som att skriva något som förmedlar det en tänker, fortsätter Jonas.

Invigning:

Tid: 1 juli kl. 13.00 Om det regnar 1 juli ställs invigningen in.
Plats: Parkeringsplatsen vid Parkgårdens förskola i Gislaved.

Kontaktinformation: Smulan Clemén, ungdomscoach Kulturplatån, smulan.clemen@gislaved.se, 0371-814 32

Aktiviteter:

Konsthallen: Under perioden 6 juli t.o.m. 16 augusti kan den som vill komma till konsthallen och låna gatukritor för att skriva eller rita med kritorna direkt på gågatan vid konsthallen.

Kulturplatån: Här kommer det finnas kalkkritor från och med invigningen och hela sommaren. Vi kommer även att måla med vattenresistent färg på asfalt (datum för detta är inte bestämt).

Gislaveds huvudbibliotek: Kommer den 29 juli ha en aktivitet för barn från 4 år, där de kan skriva vägdikter utanför biblioteket. Den 31 juli kan barn från 9 år med hjälp av en magisk vattentålig färg göra fot/ tassavtryck till biblioteket i Gislaved. Det kommer att finnas kalkkritor att låna på biblioteken i Anderstorp, Broaryd, Burseryd, Hestra, Gislaved, Reftele, Smålandstenar.

Välkomna att sätta färg på sommaren!

Sidan uppdaterades senast: 2015-06-25