INNEHÅLL

Varm och färgglad invigning

Blommor, regnbågar, solar, pingviner och världens längsta streck. Ja, de färggranna motiven bytte av varandra när projektet Våga Vägra Grått invigdes.

Solen stod högt på himlen när barnen på Parkgårdens förskola fick kalkkritor att färglägga parkeringen utanför förskolan.

-Härligt att se hur kreativiteten flödar. En ganska trist parkeringsplats kommer till liv i barnens händer. Våra yngsta invånare sätter verkligen färg på tillvaron, säger Carina Johansson (C), kommunalråd.

Våga Vägra Grått sätter färg på Gislaveds kommun tillsammans med Kulturplatån, biblioteken och konsthallen. På utvalda platser i kommunen finns det kalkstationer där kalkkritor lånas ut till den som vill rita lite på anvisade gator.

-Nu blir det lite lättare att färglägga vardagen, säger Gillian Wijk, barnbibliotekarie på biblioteket i Gislaved, vi kommer att både skriva vägdikter och måla med magisk vattentålig färg under sommaren.

Aktiviteter:


Konsthallen:
Under perioden 6 juli t.o.m. 16 augusti kan den som vill komma till konsthallen och låna gatukritor för att skriva eller rita med kritorna direkt på gågatan vid konsthallen.

Kulturplatån:
Här kommer det finnas kalkkritor från och med invigningen och hela sommaren. Vi kommer även att måla med vattenresistent färg på asfalt (datum för detta är inte bestämt).

Gislaveds huvudbibliotek:
Kommer den 29 juli ha en aktivitet för barn från 4 år, där de kan skriva vägdikter utanför biblioteket. Den 31 juli kan barn från 9 år med hjälp av en magisk vattentålig färg göra fot/ tassavtryck till biblioteket i Gislaved. Det kommer att finnas kalkkritor att låna på biblioteken i Anderstorp, Broaryd, Burseryd, Hestra, Gislaved, Reftele, Smålandstenar.


Sidan uppdaterades senast: 2015-07-02