INNEHÅLL

Bild från cykelbanan i Gislaved.

Bild från cykelbanan i Gislaved.

Gatukonsten växer fram

Under de senaste dagarna har konstnären Peter Gibson arbetat med att måla gång- och cykelvägen mellan Gislaveds centrum och Gisleområdet.

Den kanadensiske konstnären, som kallar sig Roadsworth vill med sin stencilbaserade gatukonst lyfta cykeln i samhället samtidigt som han strävar efter att överraska i konsten.

-Det känns fantastiskt roligt att ha Roadsworth på plats i Gislaved, här kan vi visa upp en konstnär i arbete. Att konsten inte är helt permanent gör inget, tycker Jonas Nilsson, konstintendent vid Gislaveds konsthall, samhället förändras ständigt och konsten förändras med det.

Projektet syftar till att lyfta fram cykeln i samhället samtidigt som vi gör det lite roligare att cykla. Genom projektet kan man nå ut till barn, ungdomar och vuxna genom konst och visa på att konsten och samhället tillhör alla. Projektet är ett samarbete mellan kommunstyrelsekontoret, kulturförvaltningen och tekniska kontoret.

Roadsworth finns på plats i Gislaved och målar under perioden fram till 5 juli graffitti på en cykelbana i Gislaved och vid sopstationen i Broaryd. 

Sidan uppdaterades senast: 2015-07-03