INNEHÅLL

Oscar Hiljemark på scenen.

Oscar Hiljemark på scenen.

Hyllad Hiljemark hyllade publiken

Stämningen var på topp när Gislavedssonen Oscar Hiljemark hyllades av fans, Gislaveds kommun och Gislaveds IS.

I strålande sol mötte hundratals människor upp vid scenen nedanför Stortorget för att få hylla fotbollspelaren som i veckan vann EM-guld med sina lagkamrater i U21.

-Det här betyder massor för svensk fotboll, svensk idrott och för Sverige som land. U21-laget är ett lag där alla har olika bakgrund och att kunna ena dem och bli bäst i Europa är oerhört stort, säger Oscar Hiljemark.

Hiljemark började karriären i Gislaveds IS och klubben var självklart på plats för att lämna över en blomma, samtidigt som Oscar Hiljemark utsågs till hedersmedlem nr. 4 i GIS.

-Oscars insats för Gislaved IS är ovärderlig som frontfigur för vår fina ungdomsverksamhet för både pojkar och flickor. Dessutom sätter han Gislaved IS på fotbollens världskarta, säger Anders Holmqvist, ordförande i GIS. Genom vårt instiftade stipendium i Oscar Hiljemarks namn plockar vi varje år fram lovande spelare med Gislaved IS som moderklubb som får besöka Oscar där han spelar.

Felix Wieslander och Fanny Risberg som har fått stipendiet tidigare har fått besöka Oscar i PSV Eindhoven. Det återstår att se vem som blir årets stipendiat och vart resan går då ryktet talar för att Oscar flyttar under sommarens transferfönster, fortsätter Holmqvist.

Supportrar från GIS bildade den röda väggen.

Supportrar från GIS bildade den röda väggen.

Hyllade Gislaved

Hiljemark själv hyllade barndomsorten och alla som hade kommit för att lyfta de insatser som U21-landslaget gjort.

-Det känns fantastiskt roligt att komma hem till Gislaved och mötas av det här, jag är otroligt stolt, säger Oscar Hiljemark.
Tiden i Gislaved och Gislaveds IS har gett mig massor. Det har varit en fantastisk uppväxt med familjen, vännerna och idrotten. Framförallt har jag fått med mig en stor trygghet. Den trygghet som krävs när man flyttar hemifrån i tidig ålder. Man får mogna snabbt och det är lärorikt. Mina föräldrar och systrar ska ha en mycket stor eloge för att de har varit med och gett mig den tryggheten.

Under ledning av dagens konferencier, Hans Henriksson fick Oscar Hiljemark ta emot uppvaktningar från såväl Gislaveds kommun, Smålands Fotbollsförbund och Gislaveds IS.

-Att Gislaved som en ganska liten kommun kan ha så många idrottsmän och kvinnor på elitnivå är otroligt roligt. Vi har elitlag i volleyboll och speedway, och de senaste åren har flera av våra lokala ishockeytalanger rönt stora framgångar med sina nya lag. Det visar på hur viktiga våra lokala föreningar är, säger Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor och kommunfullmäktiges ordförande.

Bengt Jonsson från IFK Värnamo intervjuade Oscar på scenen.

Bengt Jonsson från IFK Värnamo intervjuade Oscar på scenen.

Intervju på scenen

Efter en kortare frågestund sparkade Oscar ut signerade fotbollar i folkhavet innan uppvaktningen avslutades med nationalsången och autografer. 

Bollar sparkades ut till publiken.

Bollar sparkades ut till publiken.


-Det är en skön känsla när vi i vår kommun genom vårt starka föreningsliv kan bidra till att nya stjärnor tänds och blir förebilder för massor av ungdomar, säger Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

I bildspelet ovan kan du se fler bilder från firandet och dansuppvisningen av Gislaveds Dansstudio.

Sidan uppdaterades senast: 2015-07-08