INNEHÅLL

Företagarskola – för dig som vill starta eget

Funderar du på att starta företag? Eller har du precis gjort det? Då är detta kursen för dig. Nu på hemmaplan.

- Det här är ett lysande tillfälle för alla som går i företagstankar att utveckla sin affärsidé och fylla på med kunskap och nätverk. Förhoppningsvis kan det ge möjlighet för fler nystartade företag att dra nytta av varandra, säger Maria Kristiansson på Science Park, Gislaved.

Företagarskolan, som är ett samarrangemang mellan Science Park och Almi Jönköping och har funnits länge i Jönköping. Nu har du möjlighet att gå kursen lite mer på hemmaplan, i Värnamo. Utbildningen ger dig vägledning och en metod för att planera och utveckla ett eget företag. Kursen och det arbetsmaterial som du får hjälper dig framåt i ditt förberedelsearbete och vänder sig till dig som funderar på att starta ett företag eller nyligen har gjort det. Utbildningen sker i grupp om max 15 personer under fem måndagskvällar. Du får chansen att utbyta tankar och inspireras av blivande entreprenörer från hela Gnosjöregionen.

Innehållet påverkas av deltagarnas önskemål. Vid den första träffen kommer vi att lyssna av allas önskemål och förväntningar. Fundera därför på om det är något område som känns extra viktigt för dig.

Du kommer att få ett omfattande kursmaterial där du kan slå upp det mesta som rör start av företag. Det finns även möjlighet att boka en kostnadsfri enskild rådgivning med någon av kursledarna om du har frågor eller vill fördjupa dig mer i något av kursens områden.

Anmälan

Tid: måndag 7 september, kl 17.30-19.30. (övriga datum: 14, 21 och 28 september och 5 oktober)
Plats: Värnamo Näringsliv, Jönköpingsvägen 15, Värnamo
Pris: 750 kr
Anmälan: Länk till anmälningsformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program

  • Företaget och företagaren med fokus på affärsidé.
  • Hur du kommunicerar med dina kunder och hur du marknadsför ditt företag.
  • Fokus på grundläggande företagsekonomi och bokföring.
  • Företagets administration, lite juridik och utrikeshandel.
  • Sammanfattning av alla områden genom en kalkyl samt finansiering.

Om Science Park

Den ideella föreningen Science Park i Jönköpings län ägs av länets samtliga tretton kommuner, Högskolan i Jönköping, Region Jönköpings Län samt företagarorganisationerna Svenskt Näringsliv, Företagarna och Handelskammaren. Ordförande är Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor i Gislaveds kommun.

Science Park har affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer i samtliga tretton kommuner i Region Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är visionen att vara med och skapa Sveriges hetaste företagarregion 2025.

Science Parks affärsutvecklare möter årligen över 1 000 personer med idéer kring nya produkter, tjänster och processer, vilket leder till 300 nya företagsstarter i länet. Vidare driver man en inkubator med plats för 18 bolag per år, är delägare i ett riskkapitalbolag och grundare av ett investerarnätverk.

Om Almi

För att lyckas med en satsning behövs det ofta mer än en stark vilja och en god affärsidé. Det behövs också kapital och i många fall även stöd från erfarna rådgivare.

Oavsett vilken satsning, till exempel en internationell lansering, att utveckla en ny produkt eller tjänst, en satsning på en ny marknad, köp eller start av företag kan du alltid kontakta Almi.

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Verksamheten är organiserad i tre affärsområden – Rådgivning, Lån och Riskkapital.

Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag, Almi Invest AB och IFS Rådgivning AB. Almi har 40 kontor över hela landet.

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-25