INNEHÅLL

Bron över Malmbäcken vid Gyllenforsskolan.

Bron över Malmbäcken vid Gyllenforsskolan.

Perfekt precision i nybyggd bro

I strålande sol invigdes den nya gångbron över Malmbäcken vid Gyllenforsskolan förra veckan.

Med hjälp av elever på Gyllenforsskolan kunde ordföranden i Tekniska nämnden, Jörgen Karlsson (S), inviga bron som binder ihop de båda skolområdena på Gyllenforsskolan. Brobygget är ett samarbete mellan bygg- och anläggningsprogrammet på Gislaveds gymnasium och Tekniska Kontoret.

Till vänster tekniska nämndens ordförande, Jörgen Karlsson (S) och Claes Lid, programansvarig på bygg och anläggningsprogrammet.

Till vänster tekniska nämndens ordförande, Jörgen Karlsson (S) och Claes Lid, programansvarig på bygg och anläggningsprogrammet.

Byggd på skolan och monterad på plats

Bron har byggts av eleverna i åk 1 på bygg- och anläggningsprogrammet under våren, allt har byggts på skolan innan den transporterades och monterades på plats över Malmbäcken.

Bygget har krävt mycket av eleverna, det är en avancerad form säger projektledaren Morgan Sand. Bara fundamenten väger 3,7 ton vardera och gjutningen har krävt noggrannhet av eleverna.

-Allt har fungerat perfekt, även de moment som kräver precision, säger Morgan Sand.

För eleverna är det här en bra erfarenhet att ha med sig i framtiden, ett praktiskt projekt som kommer att vara kvar i många år framöver. Många av dem har fått göra saker i det här projektet som många färdigutbildade inte har gjort, varken under sin utbildning eller i arbetslivet. Man märker också att självförtroendet har ökat enormt under projektet säger Morgan Sand.

Nu diskuteras nya projekt där tekniska kontoret och bygg- och anläggningsprogrammet kan samarbeta.

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-27