INNEHÅLL

Gislaved Drum and Drill Corps uppträdde i tyska Wismar.

Gislaved Drum and Drill Corps uppträdde i tyska Wismar.

Gislaved Drum & Drill Corp invigde Sverigefestival

Orkestern Gislaved Drum & Drill Corps, från Gislaveds Musikskola, kan nu se tillbaka på en mycket lyckad resa till Tyskland och staden Wismar.

Ett 50-tal elever, lärare och medhjälpare deltog på utlandsresan, som var den 25e i ordningen, och i år var orkestern utvald att spela på den högtidliga invigningen av Schwedenfest (Sverigefest) i staden Wismar.

Schwedenfest firas varje år i staden Wismar till minne av de cirka 150 år som staden tillhörde Sverige. Vid invigningen, som även sändes i tysk tv, spelade Gislaved Drum & Drill Corps ett längre konsertprogram, där också orkesterns drillflickor medverkade. Regionens ministerpresident och representanter för Wismars stadsledning deltog också vid invigningen.

Under besöket i Wismar deltog orkestern, under ledning av slagverkslärarna Kent Lindén, Alexander Kroon och drillflickorna, med drilledare Helén Bergenholtz och Ann Erlandsson, dessutom i flera stadsparader och olika uppträdanden. Bland annat genomförde man ett mycket välbesökt och uppskattat sambaprogram.

Schwedenfest lockar varje år till sig många besökare och det var stor publiktillströmning till alla evenemang där orkestern medverkade.

I bildspelet ovan kan du ser mer bilder från resan.

Sidan uppdaterades senast: 2015-09-02