INNEHÅLL

Startsidan på www.gislaved.se

bästa kommunwebben i länet

Gislaveds kommuns webbplats är bäst i länet, enligt färsk undersökning av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting som jämfört alla kommuners webbplatser.

Dessutom har resultatet förbättrats sedan förra årets undersökning.

Det är självklart ett roligt resultat att ta del av. Vi har många duktiga redaktörer ute i vår organisation som kan sträcka lite extra på sig idag, då de står för mycket av det dagliga arbetet på gislaved.se, säger Peter Dallmann, webbplats- och systemutvecklare.

Mycket av resultatet beror på det strategiska arbetet med att göra det lättare för våra webbplatsbesökare att hitta relevant information, berättar Peter Dallmann. Ett område som prioriterats extra mycket under senaste året är sök-funktionen, vilket även syns i undersökningsresultatet.

Årlig undersökning

Varje år genomför SKL undersökningen ”Information till alla? En uppföljande granskning 2015”. I undersökningen söker de svar på närmare 250 vanliga medborgarfrågor inom 12 olika områden. Svaren får inte ta längre tid än två minuter att hitta och resultatet presenteras i procentform.

I år är resultatet för gislaved.se 88 procent, jämfört med förra årets 86 procent. Det placerar Gislaveds kommun bland de bättre i hela Sverige.

- Vårt mål är att det ska vara så lätt som möjligt att hitta på kommunens webbplats. Den ska vara ren, snygg och estetiskt tilltalande. Dessutom ska webbplatsbesökaren kunna lita på att informationen på vår webbplats är uppdaterad, säger Peter Dallmann.

Bäst i Jönköpings län

Gislaved.se får bäst resultat av alla kommuner i Jönköpings län. Enligt SKL:s undersökning har Helsingborg Sveriges bästa kommunala webbplats med 96 procent.

Blickar framåt

Nu fortsätter arbetet med att göra gislaved.se ännu bättre, berättar Peter Dallmann. Utifrån resultatet finns det flera saker att arbeta vidare med. I år har exempelvis SKL även tittat på viss specifik information ur ett näringslivsperspektiv. Där finns vissa frågor som nu ska tittas närmare på.

- Vi är glada över undersökningens positiva resultat, men vi både kan och ska bli bättre, säger Peter Dallmann. De delar där vi fått lite sämre resultat och som är enkla att rätta till, ska vi fixa.

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-06