INNEHÅLL

Från vänster: Maria Ström- utvecklingsledare/kost, Paul Svensson och Margaretha Nylander, kokerska på Sörgårdskolan.

Från vänster: Maria Ström- utvecklingsledare/kost, Paul Svensson och Margaretha Nylander, kokerska på Sörgårdskolan.

Hög andel ekologiska livsmedel

Kommunen prisades för hög andel ekologiska livsmedel i verksamheten.

Efter att ha jobbat i många år med att öka andelen ekologiska livsmedel i verksamheterna har man nu nått andelen 35 %. Det slår med råge det nationella målet om 25 % ekologisk konsumtion i offentlig sektor. I fredags prisades Gislaveds kommun i Stockholm.

Dagen arrangerades av Ekomatcentrum där de kommuner, regioner och landsting var i Stockholm för att ta emot diplom av stjärnkocken Paul Svensson. Utmärkelsen är ett resultat där samtliga kockar i kommunens kök arbetat strategiskt under många år för att utforma metoder att höja andelen ekologisk mat i verksamheterna.

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-22