INNEHÅLL

Vinnargänget: Johan Lööf, Andrea Donoso, Brandon Björnerström, Julia Carlsson, Adina Tenghammar, Elina Wahlstedt, Alma Dahlqvist och Filippa Tärneberg. Therése Kirst saknas på bilden men hon ingår också i vinnargänget.

Första pris till Gislaveds Dansstudio

I hård konkurrens, med lag från hela Norden vann Danza - Gislaveds Dansstudio första pris i klassen Next Generation 17-19 år.

Lärare och elever från Gislaveds Dansstudio har i många år besökt Streetstars dansevent som publik. I år deltog de för första gången i tävlingen med gruppen Danza, och vann första pris i klassen Next Generation 17-19 år.

- Det här känns helt fantastiskt. Eleverna levererade som aldrig förr, de var strålande, och vann! Säger Andrea Donoso, danspedagog och grundare av Gislaveds Dansstudio.

Under helgen arrangerades Streetstar Dance School Challenge 2015 i Stockholm. Det är Sveriges största streetdance-tävling där dansskolor från hela Norden tävlar med sina bästa danskoreografier. Juryn, som består av etablerade koreografer och dansare bedömer koreografi, teknik, musikalitet, komposition, kostym och dansglädje.

- Det är fantastiskt roligt att få visa upp den kvalité som Gislaveds Dansstudio har. Jag är jätteglad och vill säga ett stort grattis till alla som varit med, säger Magnus Jonsson, kulturchef.

Koreografi som en stjärna

Danzas koreografi är skapad av danspedagogerna Andrea Donoso, Johan Lööf och Therése Kirst och eleverna har tränat i flera månader. Så här beskriver de koreografin:

"Precis som en stjärna, är vi en självlysande himlakropp som frigör energi i form av ljus och värme. Vi är. Altair."

Andrea Donoso berättar att de var väldigt ödmjuka inför tävlingen och gick in med inställningen att njuta av upplevelsen, inte för att vinna. De hoppades på en tredjeplats och eftersom de varken ropades upp som trea eller tvåa när priserna delades ut trodde de att de hade missat prispallen.

- Det blev ju extra kul då att komma hem med ett förstapris, säger Andrea Donoso.

Juryns motivering

"We were all three judges completely sure about this, we agreed on this. So, the winner tonight showed us a lot of originality combined with technique in using their own particular dance in an intelligent way instead of trying to fit in some box of what dance should be. We felt they showed us that dance is more than just performance but is also showing real emotions on stage when you dance. The concept was very nice, the costumes, it was a total universe. The winners tonight is…..... Danza!!!!!!"

Om Danza

Dansgruppen Danza bildades inom Gislaveds Dansstudio 2002 av Andrea Donoso. Gruppen består av extra motiverade danselever som tränar flera gånger i veckan och vill satsa helhjärtat på dansen.

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-26