INNEHÅLL

Hur fungerar flyktingmottagningen?

Missade du informationen om flyktingmottagning i tisdags? Nu kan du se hela presentationen.

Under tisdagens informationsmöte berättade kommunens representanter, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen om hur man arbetar med flyktingfrågor. Det handlade om hur asylprocessen ser ut, vilka som kommer till Sverige, förklaring av olika begrepp, hur kommunen arbetar och vilka uppgifter som ligger på de olika myndigheterna.

Flera representanter från frivilligorganisationer var där och visade vilket stort engagemang det finns i kommunen. Amra Salihovic, utvecklingsledare berättar att många visar ett stort intresse och vill bidra på olika sätt. Det kan vara allt från att man vill skänka kläder och madrasser till att bidra med sin tid och genomföra olika aktiviteter. Nu efter informationskvällen ska allt engagemang samlas ihop så att det kan riktas där det finns störst behov.

- Jag tycker att det är roligt att så många kom på informationskvällen och visade nyfikenhet för hur vi arbetar med den här frågan. Jag hoppas att de som kom känner att de fick svar på de frågor som de hade, det är ju huvdsyftet med den här kvällen, säger Amra Salihovic.

Här kan du se presentationen från informationsmötet och läsa mer om flyktingmottagande samt vad du som privatperson kan bidra med.

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-29