INNEHÅLL

Gislerinken stängs en tid

Läckande packningar i ishallens värmeväxlare gör att isen inte kan räddas och ishallen, Gislerinken, måste stängas.

Under onsdagen gick en packning sönder i värmeväxlaren som styr kylan till isen i ishallen. Kylfirman som råkade vara på plats lagade packningen men snart läckte fler packningar. Med hjälp av nödlösningar har medarbetare och leverantören försökt behålla kylan till isen, men det lyckades inte vilket gör att Gislerinken måste stängas.

- Jag är oerhört ledsen över situationen och vi vill få igång isen så fort som det är tekniskt möjligt, säger Anna Gamlén, fritidschef.

GSK Hockey erbjuds alternativ

Förutom att föreningslivet, i huvudsak GSK Hockey, påverkas av stängningen, används isen även av allmänheten och viss skolverksamhet.

- GSK Hockey har en fantastisk ungdomsverksamhet och det är väldigt tråkigt att de inte kan upprätthålla sin verksamhet på ett tag, säger Anna Gamlén.

Fritidsförvaltningen kommer att ha en tät dialog med GSK Hockey och erbjuda lediga tider i kommunens sporthallar för att de ska ha möjlighet till viss träning.

Packningarna ingen lagervara

Värmeväxlaren är en komplicerad konstruktion med ett stort antal packningar. Dessa är färskvaror och finns därför inte på lager. Enligt underhållsplanen, som har följts, skulle packningarna fungerat minst ett halvår till.

Anna Gamlén berättar att hon har haft tät kontakt med kylfirman och att de bedömer att leveranstiden är ungefär fyra veckor. Sedan tar det runt två veckor att göra ny is.

- Våra medarbetare och leverantören gjorde allt som stod i deras makt för att försöka rädda situationen. Jag är tacksam över att vår leverantör var på plats när packningarna gick sönder. De kunde agera snabbt men tyvärr var det omöjligt att rädda isen, säger Anna Gamlén.

Sidan uppdaterades senast: 2015-11-27