INNEHÅLL

Vattenstörning i Smålandsstenar

Byte av vattenledningar i Smålandsstenar innebär att fastighetsägare kan få missfärgat vatten under veckan.

Under vecka 50, 7-11 december kommer tekniska kontoret att byta ut huvudledningarna till vattenverket i Smålandsstenar. Det är ett förebyggande arbete för att öka driftsäkerheten - minska risken för vattenläckor.

Arbetet innebär att fastighetsägare i framförallt norra Smålandsstenar kan få missfärgat vatten till och från under veckan. Är vattnet missfärgat räcker det oftast att spola 5-10 minuter i kranen. Hjälper det inte, vänta en halvtimme och prova igen. Det är ingen fara att dricka vattnet eftersom missfärgningen beror på järn och mangan vilket är ofarligt i de små mängderna. Tappa gärna upp vatten i förväg om du har möjlighet.

Det finns risk för missfärgning av tvätt om du tvättar just när din ledning påverkas. Om det sker ska inte tvätten torkas utan tvättas om så fort det går. Vill du vara på den säkra sidan, tvätta efter klockan 16.00 och före klockan 07.00. Spola gärna i kranen innan tvätt för att se att vattnet inte är missfärgat.

Sidan uppdaterades senast: 2015-12-07