INNEHÅLL

Vattenstörning i Smålandsstenar

Byte av vattenledningar i Smålandsstenar innebär att fastighetsägare kan få missfärgat vatten i morgon, tisdag.

I morgon tisdag, den 15 december, kommer tekniska kontoret att byta ut huvudledningarna till vattenverket i Smålandsstenar. Det är ett förebyggande arbete för att öka driftsäkerheten - minska risken för vattenläckor.

Ett antal fastigheter i Smålandssternar kommer att vara utan vatten mellan kl. 6 på morgonen och som längst till kl. 19. De fastigheter som berörs av stängningen har informerats av Tekniska kontoret.

Arbetet innebär också att fastighetsägare i framförallt norra Smålandsstenar kan få missfärgat vatten till och från under dagen. Är vattnet missfärgat räcker det oftast att spola 5-10 minuter i kranen. Hjälper det inte, vänta en halvtimme och prova igen. Det är ingen fara att dricka vattnet eftersom missfärgningen beror på järn och mangan vilket är ofarligt i de små mängderna. Tappa gärna upp vatten i förväg om du har möjlighet.

Det finns risk för missfärgning av tvätt om du tvättar just när din ledning påverkas. Om det sker ska inte tvätten torkas utan tvättas om så fort det går. Vill du vara på den säkra sidan, spola gärna i kranen innan tvätt för att se att vattnet inte är missfärgat.

Sidan uppdaterades senast: 2015-12-14