Regnbågsflaggor hissade

Idag hissar vi regnbågsflaggor för att uppmärksamma alla människors lika värde och mänskliga rättigheter.

Lördag den 27 augusti arrangeras Jönköpings pridefestival för att uppmärksamma HBTQ-frågor. I Gislaved visar vi vårt stöd genom att hissa regnbågsflaggor utanför kommunhuset, Gislaveds Konsthall och Gislaveds bibliotek. Regnbågsflaggan finns sedan några år även i vår fullmäktigesal som en symbol för vår positiva inställning till alla människors lika värde.

- Regnbågsflaggorna är ett sätt bland flera, som visar att vi står för öppenhet och tolerans, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Malin Aronsson berättar att jämställdhets- och mångfaldsfrågor är viktiga för organisationen och att arbetet kommer att fördjupas i höst, bland annat genom att diskutera frågorna på kommunens chefsforum. Att hissa regnbågsflaggan är en bra symbol för alla människors lika värde, menar Malin Aronsson.

- Med anledning av terrordådet i Orlando, USA och utvecklingen i Ryssland känns det extra viktigt att vi uppmärksammar HBTQ-frågorna, säger Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor.

- Jag är stolt över att Gislaveds kommun öppet visar respekt för alla människors lika rätt och värde, säger Carina Johansson (C), kommunalråd för oppositionen.

Regnbågsflaggan

Regnbågsflaggan är en symbol för HBTQ-rörelsen. Flaggan står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Den står även för respekt, såväl som tolerans.

Sidan uppdaterades senast: 2016-08-26