En kväll fylld med ungdomar, kärlek och musik

Den 15 mars sjunger 400 ungdomar från Gislaveds kommun i musikgalan Marching for Love där tolerans, kärlek och hopp står i fokus.

Dörrarna öppnar kl. 18.00 och kvällen invigs av kommundirektör Malin Aronsson. Publiken välkomnas till mingel, musik och dans med lokal prägel utav musikesteter, dansesteter och Världsmusikorkestern. Festligheterna fortsätter med färgsprakande inslag av Triple & Touch, Mollie Minott, Thandiwe Mazibuko, Star Choir South Africa och musiker från både Sverige och Sydafrika tillsammans med 400 ungdomar från Gislaveds kommun med omnejd på scen. Förväntansfulla lärare och elever runt om i Gislaveds kommun, övar för fullt på sångerna inför denna storslagna, gemensamma upplevelse.

– Jag upplever att det finns en tradition och stolthet när det kommer till samarbete, gemenskap, kultur och integration i Gislaved. Vi har fått otroligt positivt bemötande av alla vi har vänt oss till och behövt hjälp av i samband med evenemanget, säger projektledaren Sangeeta Chauhan.

Biljettintäkterna går till välgörenhet

Bakom projektet står Star for Life - ett skolprogram som vill minska spridningen av hiv och aids i utsatta områden i Afrika. Biljettintäkterna från konsertkvällen går till Star for Lifes arbete i södra Afrika.

-Det ska bli fantastiskt roligt för oss att komma till Gislaved och jag vet att vår dag tillsammans med skoleleverna kommer att ge många nya möten, musikupplevelser och en hel del framtidstro, både hos dem som är med och sjunger, men även för dem som kommer och lyssnar på konserten, säger Ken Wennerholm i Triple & Touch.

Ken Wennerholm är tillsammans med Göran Rudbo konstnärliga ledare för Marching för Love och musikambassadörer hos Star for Life.

En unik mötesplats 

Under de senaste åren har 50 000 ungdomar i Sverige deltagit i denna konsertform, som idag fungerar som en unik mötesplats för ungdomar från olika kulturer. Turnén är en del av Star for Lifes arbete för att stärka ungdomars självkänsla. Detta unika utbildningsprogram startade i Sydafrika och Namibia redan 2005 och syftet är att hjälpa ungdomar att identifiera sina mål och drömmar och att själva ta ansvar för att försöka förverkliga dem.

–Musik är ett bra sätt att föra samman människor och uppleva samhörighet. Min förhoppning är att denna konsert blir en minnesvärd upplevelse för både deltagare och publik, säger Veronika Lorentzson, musikskolechef i Gislaved.

Datum, plats och biljetter

Om projeketet

Arrangemanget är ett unikt samarbete mellan Estetkören, fritidsförvaltningen, Gislaved IS, Gislaveds gymnasium, Gullviveskolan, Kulturplatån, Lundåkerskolans ungdomsfritids, Manskören, Musikskolan, Nordinskolan, Villstadskolan, Töråsskolan, Young voices, Världsmusikorkestern m.fl. som tillsammans med välgörenhetsorganisationen Star for Lifes musikturné "Marching for Love" uppträder i Zinkteknik Arena i Gislaved.

Det finns även en film om Marching for Love-projektet som du kan titta på i videospelaren nedan.

Sidan uppdaterades senast: 2018-03-08